top of page
Image by Tachina Lee

VAD ÄR BIBELN?

TIPS PÅ HUR MAN SKA LÄSA DEN

(THE BIBLE PROJECT)

THE BIBLE PROJECT

The Bible Project (på engelska) har en hel del videon som hjälper oss att läsa Bibeln.

01 Vad är Bibeln?

Detta är avsnitt ett i en serie som utforskar Bibelns ursprung, innehåll och syfte. Här presenteras en sammanfattad historia om hur Bibeln uppstod, och de olika formerna av Bibeln i de katolska, ortodoxa och protestantiska kristna traditionerna.

02 Bibelns berättelse

Den här videon sammanfattar Bibelns övergripande berättelse som en serie dåliga beslut. Hela mänskligheten, följd av israeliterna, omdefinierar gott och ont och hamnar i Babylon. De följs av Jesus, som tar en annan väg som öppnar vägen till en ny skapelse.

03 Litterära stilar

Avsnitt tre visar att det är klokt att läsa Bibeln genom att vi lär oss om de antika litterära stilarna som används av bibliska författare. Dessa författare uttryckte sina idéer och påståenden genom en mängd olika typer av litteratur, och den här videon kommer att undersöka varför det är viktigt att skilja dem åt så att vi kan höra deras budskap på deras villkor.

04 Forntida judisk meditationslitteratur

Avsnitt fyra utforskar den unika litterära stilen i Bibeln som är tänkt att dra sina läsare till en livslång resa av läsning och meditation. Bibeln är utformad som ett flerskiktat verk som erbjuder nya nivåer av insikt när du läser igenom den och låter varje del hjälpa dig att förstå andra delar.

Bibeln är den ursprungliga meditationslitteraturen.

All information från The Bible Project (texten översatt till svenska).

The Bible Project har också många andra videon kring temat.

Du hittar dem på The Bibel Projects YouTube-kanal.

Missionskyrkan i Åbo har ingen officiel förknippelse med The Bible Project.

bottom of page